Coureursgroep Molenaar NSF 100 compleet


KNMV - 31 januari, 2014

De selectie van het nieuwe Molenaar NSF100 Championship is afgelopen zaterdag compleet gemaakt. Vier overgebleven kandidaten streden in Swalmen met elkaar om de laatste twee posities. De jongens bleken echter zo getalenteerd, dat ze allen aan de selectie werden toegevoegd. Daarmee komt het aantal coureurs voor dit seizoen op 22.

Onderlinge strijd

KNMV-trainer Joey Litjens kijkt al vooruit naar het nieuwe seizoen en verwacht een spannende competitie. “De basis van deze (vier, red.) jongens was verrassend goed en daardoor zal de groep straks veel compacter zijn. Dit komt de onderlinge strijd alleen maar ten goede. Ik verwacht dat deze vier jongens vrij snel de aansluiting zullen vinden bij de rest.” 

Grote groep

Het merendeel van de selectie bestaat komend seizoen uit nieuwe rijders. Slechts 9 van de 22 coureurs stroomt door vanuit het vorig seizoen, de overige coureurs komen uit de kart-, mountainbike-, minibike-, cross- of grasbaanwereld. Joey vervolgt: “Dat er nu meer coureurs aan de start verschijnen vind ik niet erg. Ik verwacht zelfs dat de verschillen tussen de rijders kleiner zullen worden ten opzichte van vorig seizoen. De focus ligt direct aan het begin van het seizoen op het maken van één groep die qua niveau heel dicht bij elkaar ligt. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb!”

Het seizoen begint op 5 april met een trainingsweekend op de TT Junior Track in Assen. De eerste wedstrijd wordt gereden op maandag 21 april, Tweede Paasdag, in Brakel. Kijk voor de volledige agenda, de lijst met coureurs en al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl.