Calvin Vlaanderen in nationale cross-selectie


KNMV - 27 januari, 2014

Calvin Vlaanderen is toegevoegd aan de nationale cross-selectie van de KNMV. Met de komst van de 17-jarige Vlaanderen bestaat de selectie van bondscoach Marcel Hartman nu uit negen zéér talentvolle rijders: Bas Vaessen, Roan van Moosdijk, Davy Pootjes, Raivo Dankers, Raf Meuwissen, Max Engelen, Freek van der Vlist, Jaap Corneth en Calvin Vlaanderen.

De oorspronkelijk uit Zuid-Afrika afkomstige Vlaanderen is al een aantal seizoenen te zien op de nationale circuits. De lange Vlaanderen maakte inmiddels ook al een aantal malen deel uit van het Nederlandse afvaardiging op het wereldkampioenschap.

Brons in EK 125cc

Afgelopen seizoen manifesteerde de KTM-coureur zich sterk in het EMX125-kampioenschap. Calvin Vlaanderen legde achter de Let Pauls Jonass en Nicolas Dercourt uit Frankrijk beslag op de derde plaats in de eindstand. Vlaanderen begon het seizoen met een derde plaats in Italië en liet er nog een tweede positie in Duitsland en een derde plek in het Tsjechische Loket op volgen. In Tsjechië zette hij ook zijn beste seizoensprestatie neer: in de wedstrijd voor het Wereldkampioenschap 125 veroverde hij achter Jonass no de tweede plaats. Na een negende plaats in de openingsheat revancheerde Vlaanderen zich in de slotmanche met een knappe zege. Komend seizoen maakt de in Duitse dienst rijdende Vlaanderen de overstap van het EMX125 naar het EMX2.