Van der Mark puntloos in Australië


KNMV - 22 februari, 2014

Als gevolg van een valpartij is Michael van der Mark met lege handen achtergebleven tijdens de WK Supersportrace in Australië.

De Nederlander behoorde tot de favorieten bij de eerste WK Supersportrace van het seizoen en hij leek de verwachtingen in de kopgroep waar te maken door te duelleren met meervoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu. De race moest echter worden afgebroken nadat een oliespoor was gelegd door een opgeblazen motorblok. Daarna volgde een korte wedstrijd over vijf ronden waarin zowel Van der Mark als Sofuoglu ten val kwamen. Tony Coveña finishte als twaalfde in deze sprintrace en behaalde daarmee vier WK-punten.

De Supersportwedstrijd op het circuit van Phillip Island leverde een verrassende winnaar op, want het was de Fransman Jules Cluzel die zich met zijn MV Agusta de meest koelbloedige toonde. Hij werd naar het podium vergezeld door Kev Coghlan en Rafaele De Rosa.
 
In het WK Superbike heeft Sylvain Guintoli op Aprilia de leiding genomen. De Fransman finishte als derde in de eerste race, achter Eugene Laverty en Marco Melandri. Guintoli won de tweede krachtmeting ten koste van Loris Baz en titelverdediger Tom Sykes.