RTL7 komt met Motoplus Roadtrip


KNMV - 24 februari, 2014

Eind maart gaat op RTL7 het nieuwe motorprogramma ‘MotoPlus Roadtrip’ van start. In acht afleveringen rijdt presentatrice Nadia Palesa met twee reisgenoten kriskras door Nederland.

Het programma is een initiatief van het blad MotoPlus, ook bekend van de @KNMV.nl-rubriek met Arjan Everink, hoofd Verkeer en Opleiding van de KNMV. Eerdere initiatieven voor een TV-programma strandden, maar de plannen bleven bestaan, legt Sebastiaan Horsman van MotoPlus uit.  “We hopen dat het programma een stimulans is voor de branche”, aldus Horsman. “We willen mensen weer motiveren en activeren om op de motor te stappen. Via TV hopen we een grote groep te bereiken.”

Meerjarenplan

KNMV-partner BMW is één van de deelnemende partijen aan het nieuwe programma dat vanaf 29 maart op acht achtereenvolgende zaterdagen om 17.30 uur te zien is op RTL7. In elke aflevering verkennen presentatrice Nadia Palesa, een bekende Nederlander en MotoPlus-redacteur Jeroen Hidding met drie machines een deel van Nederland. De opnames starten begin maart. “In de acht afleveringen doen we ook acht verschillende provincies aan”, aldus Horsman. “Tijdens de uitzendingen belichten we ook de verschillende motorsegmenten, van toer tot sportief, van custom tot naked. Het gaat ons vooral om het plezier van het motorrijden en niet om klikjes en instellingen.”

Na acht afleveringen gaan de partijen om tafel voor een evaluatie. Horsman: “Dit is een meerjarenplan en alle partijen zijn gebaat bij continuïteit. We kijken dus al verder dan alleen 2014.”