Project ‘Veilig sportklimaat’


KNMV - 26 februari, 2014

Geweld, discriminatie en bedreigende taal horen niet thuis in de sport. In het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ staan maatregelen om de sport veiliger te maken. KNMV-vrijwilligers kunnen aan onderdelen uit dit project deelnemen, zoals bijscholingen of het bezoeken van een theatervoorstelling.

Ongewenst gedrag moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Als het toch voorkomt, moet het strenger worden bestraft. De KNMV werkt ook mee aan het project ‘Veiliger Sportklimaat‘. Dit project biedt aan trainers, officials en opleiders onder meer diverse bijscholingen die gratis of tegen een lage vergoeding worden aangeboden via de Academie voor Sportkader. Klik hier voor het aanbod.

Verder worden er door het land heen theatervoorstellingen opgevoerd om mensen bewust te maken van gedrag binnen de sport. Er zijn zowel voorstellingen voor vrijwilligers als voor ouders. Maak gebruik van de mogelijkheden! Neem voor meer informatie contact op met Mario Pieterse via m.pieterse@knmv.nl of 026-352 8532.