Nog een Nederlands motorcircuit?


KNMV - 14 februari, 2014

Als het budget rond is, kan het werk direct worden gestart. Dat zegt Tim Thedinga over de uitbreiding van Test Track Thedinga in Emmer-Compascuum. Alle vergunningen zijn rond om het circuit met een lengte van 840 meter uit te breiden naar 2,35 kilometer.

In oktober 2012 opende Test Track Thedinga de poorten. Tim Thedinga vertelt dat toen al plannen bestonden om een circuit aan te leggen van 2,35 kilometer lengte met onder meer een recht eind van 820 meter lang. “Vanwege de economische crisis zijn we toen blijven steken in fase 1, een baan met een lengte van 840 meter”, aldus Thedinga. “Het terrein waarop het circuit ligt, is 15 hectare groot en we hoeven voor een volgende fase niet opnieuw vergunningen aan te vragen. Die hebben we namelijk al.”

De Test Track Thedinga ligt op een steenworp afstand van kart- en bromfietscircuit Pottendijk en het MSV Motodrome en past in het bestaande bestemmingsplan, zegt Thedinga. “We zijn in dat gebied de nieuwste en ook laatste partij”, aldus Thedinga.

Crowdfunding

Om de volgende fase in gang te zetten, is het management van het circuit op zoek naar financiën. “Als vanmiddag het geld er is, kunnen we bij wijze van spreken morgen beginnen”, geeft Thedinga aan. Over een tijdsplan wil hij zich niet uitspreken. “We hebben in ieder geval zeven ton nodig. Dat proberen we niet via banken bij elkaar te krijgen, maar via ons netwerk en via crowdfunding. Er valt zelfs te denken aan een tussenstap, waarbij we het circuit verlengen tot 1,6 kilometer.”

Op de huidige baan bestaat onder meer de mogelijkheid tot vrij rijden waarbij geluidsnormen in acht genomen worden, maar de bestaande vergunningen voorzien niet in het organiseren van wedstrijden. Desondanks is KNMV-bondscoach Barry Veneman positief over de plannen van Thedinga. “Wij maken met onze wegraceselectie nu veel gebruik van de Junior Track naast het TT Circuit in Assen”, vertelt Veneman. “Zo’n baan als waar nu over gesproken wordt, kan voor jongens in de Moriwaki Cup en de NSF100 Cup een interessante volgende stap zijn, een mooie aanvulling ook. Met een lengte van ruim twee kilometer praat je over een serieus circuit.”