Nieuwe scooterklasse bij SOBW


KNMV - 27 februari, 2014

De Stichting Organisatie Brommer Wegraces heeft een nieuwe scootercompetitie geïntroduceerd met Malossi-onderdelen voor beginnende coureurs die dit seizoen op een betaalbare manier willen racen op een scooter. Iedereen vanaf 10 jaar kan zich inschrijven.

De Trofeo ScooterMatic Replica, zoals het kampioenschap officieel heet, biedt een compleet pakket Malossi-onderdelen om de eigen scooter om te bouwen tot een competitieve motor. De scooter moet een Piaggio- of Minarelli-motorblok hebben. Het pakket bevat onder andere een krukas, cilinder, carburateur, ontsteking, uitlaat en achter-schokbreker en kost € 1.650. Iedereen die minimaal 8 wedstrijden rijdt, krijgt van de SOBW aan het eind van het raceseizoen € 500 terug.

Gelijkwaardige competitie

SOBW-voorzitter Cees van Gaalen is zeer verheugd over het toevoegen van de Trofeo ScooterMatic Replica aan de bestaande raceklassen. “Het succes van de ZFS-cup bewijst dat er een markt is voor scooterraces. Het niveau van de huidige scooterklassen bij de SOBW is zeer hoog. Dankzij deze nieuwe klasse is racen op een scooter nu voor iedereen toegankelijk. Hiermee bieden we beginnende coureurs de mogelijkheid om op vrijwel identieke motoren in een gelijkwaardige competitie te racen.”

De SOBW zorgt voor een mooi pallet aan motorracecompetities in diverse klassen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De eerste competitieronde, met races in diverse klassen, is op 5 april in Assen. Kijk voor meer informatie op www.sobw.nl.