Nieuwe BMW-motoren voor instructeurs


KNMV - 20 februari, 2014

Niet alleen de VRO-cursussen zijn in een nieuw jasje gestoken, ook de motoren zijn voor 2014 geheel vernieuwd. De KNMV-instructeurs maken dit jaar gebruik van de veelzijdige BMW F 800 R.

De KNMV levert steeds meer maatwerk voor cursisten die een voortgezette rijopleiding bij de motorbond volgen, maar ook hun VRO-instructeurs komen niets te kort. Onlangs werd een driejarige overeenkomst gesloten met de BMW Group Nederland voor het gebruik van een aantal BMW F 800 R modellen. Deze motorfietsen zullen worden ingezet op het oefenterrein in Lelystad.

Arjan Everink, hoofd Verkeer en Rijopleidingen van de KNMV: “Het uitzoeken van het type motor was snel gemaakt. De BMW F 800 R is voor ons werk de meest geschikte. Hij is inzetbaar voor behendigheids- en snelheidsoefeningen en voorzien van alle nieuwe technieken. Uiteraard is het voor ons werk ook van belang dat de instructeurs zich goed thuis voelen op deze motoren.”

Edgar Kleinbergen, Manager BMW Motorrad, voegde daar aan toe: ”We hebben sinds vele jaren goede contacten met de KNMV. Evenals bij de motorbond gaat bij ons kwaliteit boven alles en daarom vormt onze BMW F 800 R een perfecte combinatie met de VRO-cursussen van het hoogste niveau. Ik denk dat de motorinstructeurs er veel profijt van zullen hebben, maar ook veel rijplezier!”

Het vernieuwde cursusprogramma gaat op 29 maart van start met de VRO Expert, gevolgd door de VRO Op Maat op 30 maart. Boek hier jouw plaats.