MOTORbeurs Utrecht volgas van start


KNMV - 21 februari, 2014

Het weer mocht dan op de openingsdag van de Motorbeurs Utrecht niet hebben meegewerkt, beursmanager Annemarie Vos was uitermate tevreden over het verloop. “We zijn volgas van start gegaan.”

Exacte bezoekersaantallen van de openingsdag zijn nog niet vrijgegeven, wel weet Annemarie Vos dat er wat minder mensen aan de kassa’s verwelkomd werden dan in 2013. Een teleurstelling is dat echter niet. “Vorig jaar kwamen er op donderdag 20.000 en dat was uitzonderlijk goed”, aldus Vos. “Daar zitten we mede door het regenachtige weer wel wat onder, maar we hebben een prima eerste beursdag gehad. Het begon al met de spetterende Biker Wedding van Anne van Os en Nomi Brands en het feest dat daar op volgde. De belangstelling overtrof onze verwachtingen.”

Workshop-theater

Ook op de KNMV-stand was het een komen en gaan van belangstellenden. De uitstekende sfeer tekende de eerste dag. Het opgefriste programma en de aangepaste halindeling waren daar mede debet aan, meent Vos. “De nieuwe activiteiten zijn leuk opgepakt door het publiek. Ik zag bijvoorbeeld dat het in het nieuwe workshop-theater tijdens de Garmin-workshop bijvoorbeeld stampvol was. Verder hebben we het terras met de caféracers, het custom-deel met daarbij de kroeg en de band die speelt; het slaat goed aan.”

Hoogtepunt vindt Vos echter de hal waar alle grote importeurs verzameld staan met de nieuwste 2014-modellen. “Daar is het waanzinnig mooi”, vindt Vos. “Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de Motorbeurs dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Maar er is meer: het off-road-paviljoen is uitgebreid en trialspecialist Alex van den Broek doet zijn demo’s buiten én binnen, de Yamaha M1 van Jorge Lorenzo staat er… Er is van alles te zien en te beleven.”

‘Kom op de motor!’

Traditiegetrouw verwacht Vos de meeste drukte in het weekend. “Zaterdag en zondag worden topdagen”, zegt ze. “Het wordt een graad of tien met een zonnetje en daarom roep ik iedereen op om met de motor naar Utrecht te komen. Je kunt je motor parkeren op de KNMV-parkeerplaats bij de hoofdingang. Daar staat ie gratis en veilig.”