Marc Marquez breekt kuitbeen


KNMV - 20 februari, 2014

MotoGP wereldkampioen Marc Marquez zal de komende MotoGP test in Sepang aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een gebroken kuitbeen. De Repsol Honda liep de blessure op tijdens een dirt-track training.

Tegenslag voor Marc Marquez, de Repsol Honda coureur is donderdagmiddag tijdens een dirt-track training in de buurt van Barcelona ten val gekomen waarbij hij een kuitbeen blessure op heeft gelopen.

Direct na het ongeval werd Marquez overgebracht naar het Universitario Quirón Dexeus Hospital in Barcelona waar hij door Dr. Xavier Mir werd onderzocht en er een CT scan en een röntgenfoto werd gemaakt. Na het onderzoek bleek de Repsol Honda coureur bij de crash een breuk te hebben opgelopen in zijn rechter kuitbeen.

“De röntgenfoto’s hebben aangetoond dat er sprake is van een breuk in het rechter kuitbeen. De breuk is echter niet dusdanig dat er een operatie nodig is. Ik verwacht dat het herstel zo’n drie tot vier weken in beslag zal nemen,” aldus doctor Mir na het onderzoek.

Inmiddels is Marquez al gestart met de revalidatie en magnetische therapie. De komende twee weken zal hij geen druk uit mogen oefenen op het gekwetste been en niet mogen lopen. Hierdoor zal Marquez de eerstvolgende test op het Sepang International Circuit sowieso aan zich voorbij moeten laten en waarschijnlijk ook de later te houden test op het circuit van Phillip Island moet missen.

De verwachting is wel dat Marquez volledig hersteld zal zijn als het MotoGP-seizoen op 23 maart aanstaande in Qatar van start zal gaan.

Bron: Racesport.nl