Grote toeloop bij KNMV-stand op MOTORbeurs


KNMV - 24 februari, 2014

Het 30-jarige bestaan van de MOTORbeurs Utrecht is zoals verwacht niet ongemerkt voorbij gegaan aan het publiek. Meer dan 90.000 bezoekers beleefden de officieuze aftrap van het motorseizoen mee. De KNMV-stand vormde voor velen van hen een ontmoetingsplek.

Al op de openingsdag bleek dat matig weer de beursbezoekers niet tegen kon houden. Hoewel de belangstelling iets minder was dan in 2013, sprak beursmanager Annemarie Vos de verwachting uit dat de topdagen traditiegetrouw in het weekend zouden vallen. Die voorspelling kwam uit, want na een goedbezochte vrijdag volgden een drukke zaterdag en zondag. Aangemoedigd door een dapper zonnetje stapten veel motorrijders op hun machine voor de reis naar de Domstad en stalden vervolgens hun machine op de speciale KNMV-motorparkeerplaats bij de ingang van de Jaarbeurs. Voordat zij aan hun ‘dagje beurs’ begonnen, pakte menigeen daar het gratis bakkie koffie.

Sporttoppers

De stands van onder meer de motorimporteurs vormden ware publiekstrekkers. Gedurende de dagen trokken echter ook de jonge sporthelden veel belangstelling. Tweevoudig MX2-wereldkampioen Jeffrey Herlings stond eindeloos handtekeningen uit te delen, terwijl de kersverse Grand Prix-coureurs Scott Deroue en Bryan Schouten onafgebroken vragen beantwoordden over hun verwachtingen in de Moto3-klasse.

“Mooie aftrap”

De grote KNMV-stand bleek voor veel bezoekers niet alleen een ontmoetingsplek maar ook een plaats om bij te praten. Algemeen Directeur van de KNMV Patrice Assendelft toonde zich zeer tevreden over vier dagen Utrecht. “Meer dan 3.000 leden hebben we op onze stand mogen begroeten”, aldus Assendelft. “Die mensen kwamen niet alleen om hun beloofde cadeau op te halen, ze wilden ook van alles weten over ons totale KNMV-aanbod. Het was fijn om te zien dat er zoveel belangstelling is voor onze vernieuwde VRO-cursussen, voor ons ook een bewijs dat we in beweging moeten blijven. Het enthousiasme van het publiek is bovendien een mooie stimulans voor onze instructeurs. We zijn het al wel een beetje gewend, maar de MOTORbeurs was ook dit jaar als vanouds een hele mooie aftrap van het nieuwe seizoen.”