Groeiende belangstelling voorjaarstraining Navarra


KNMV - 12 februari, 2014

De inschrijving voor de driedaagse KNMV Voorjaarstraining in het Spaanse Navarra loopt gestaag. Inmiddels hebben ruim vijftig deelnemers zich ingeschreven, terwijl ook uit het buitenland de belangstelling groeit.

“Na een wat aarzelende start komt het nu lekker op gang met de inschrijvingen”, stelt Sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn vast. “Maar bij die ruim vijftig deelnemers die we nu hebben, kunnen er nog wel wat bij, hoor.”

Van Berkesteijn is blij met de steun van de nationale toprijders Nigel Walraven en Kervin Bos die al vroeg aangaven van 14 tot en met 16 maart zoveel mogelijk snelle kilometers te willen maken op het uitstekend geoutilleerde Navarra.

Twee uur ’tracktime’

Om op 12 en 13 april goed voorbereid aan de start van de Voorjaarsraces in Assen te kunnen verschijnen, wordt de driedaagse training speciaal georganiseerd voor KNMV-licentiehouders met een Euro-B of internationaal startbewijs. Bondscoach Barry Veneman wil de rijders over meerdere sessies dagelijks zo’n twee uur ’tracktime’ aanbieden. Rijders kunnen niet alleen op het circuit hun vaardigheden aanscherpen, ook zijn er workshops over de mentale en fysieke preparatie op het nieuwe seizoen.

Buitenlandse interesse

Sporttechnisch manager Van Berkesteijn vertelt dat er ook uit andere landen interesse is om de training in Navarra bij te wonen. “Barry heeft zijn internationale contacten benut en daardoor hebben we nu ook rijders en teams uit het Spaans Open, het IDM en ook uit het WK Sidecars de vice-wereldkampioenen Ben en Tom Birchall en Jörg Steinhausen aan de inschrijvingen kunnen toevoegen. Ik denk dat de aanwezigheid van sterke buitenlandse rijders ook voor onze nationale licentiehouders gunstig kan zijn.”

Kosten

De inschrijfkosten voor de driedaagse training in Navarra bedragen 300 euro. Tijdwaarneming en ook een racesimulatie op de afsluitende dag zijn in die prijs opgenomen. Met vragen kunnen geïnteresseerde licentiehouders terecht bij Jenny van Alebeek: j.vanalebeek@knmv.nl.