Alle info over het behalen van je motorrijbewijs


KNMV - 14 februari, 2014

Wanneer mag je beginnen met praktijklessen? En kan ik voor mijn 24ste al overstappen op een motor uit de zwaarste categorie?

Dit zijn zomaar een paar vragen waarmee vooral (jonge) motorrijders in spé worstelen. Het Motorplatform presenteert, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en in de aanloop naar de MOTORbeurs in Utrecht, een handzame brochure waarin op vele vragen over het huidige motorrijbewijs A een helder antwoord wordt geformuleerd.

Handig hulpmiddel

‘De KNMV Gediplomeerde Instructeurs (KGI) krijgen van aspirant-motorrijders veel vragen. De samenwerkende organisaties binnen het Motorplatform willen over de nieuwe regels graag meer duidelijkheid verschaffen ’, zegt Arjan Everink, hoofd Verkeer en Rijopleidingen van de KNMV. Die behoefte aan duidelijkheid vloeit voort uit de derde Europese Rijbewijs Richtlijn die in 2013 van kracht is geworden. ‘Deze nieuwe verordening kent drie categorieën, te weten A1, A2 en A voor verschillende motoren en cilinderinhouden, gekoppeld aan bepaalde leeftijden. De brochure is voor de motorconsument een handig hulpmiddel bij het maken van de juiste keuzes. Het Motorplatform wil zoveel mogelijk onduidelijkheid weghalen bij potentiële motorrijders en vooral iedereen stimuleren op de motor te stappen en het A-rijbewijs te halen.’ 

Verdere informatie

Rijscholen met een KNMV Gediplomeerde Instructeur krijgen enkele brochures en posters via de post toegestuurd. Meer informatie is ook te vinden op de speciale KNMV-pagina, alwaar de genoemde folder ook kan worden gedownload.