WK-zijspankalender 2015


KNMV - 24 december, 2014

Op kerstavond heeft de FIM de WK-kalender voor de zijspanklasse bekend gemaakt. Het kampioenschap zal worden verreden op acht verschillende circuits in zeven landen.

De grootse verandering ten opzichte van voorgaande jaren is het feit dat de driewielers nergens meer samen met de MotoGP of het WK Superbike wordt verreden. Wel is de FIM is in geslaagd om een interessant en afwisselend kampioenschap samen te stellen. 
                                                                                                       
Een opvallende nieuwe piste in de WK-cyclus is het circuit van Spa-Francorchamps. Daarmee keren de zijspannen op mondiaal niveau na vele jaren weer terug in België. Verder staan er twee nieuwe circuits op de kalender: de Pannonia-Ring in Hongarije en Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. 
 
Hoewel de driewielers volgend jaar geen deel meer uitmaken van het TT-programma komen ze nog wel naar Assen voor een WK-optreden tijdens de Gamma Racing Day in augustus. De Nederlandse combinatie Bennie Streuer/Geert Koerts, die in 2014 vierde werd in het eindklassement, heeft al aangegeven in alle WK-races aan de start te komen.

WK zijspankalander 2015
11/12 april: Groot-Brittannië, Donington Park
17/18 april: Frankrijk, Le Mans
20/21 juni: Kroatië, Rijeka
27/28 juni: Hongarije, Pannonia-Ring
1/2 augustus: Nederland, TT-circuit Assen
8/9 augustus: België, Francorchamps
22/23 augustus: Duitsland, Oschersleben
18/19 september: Frankrijk, Paul Ricard