SOBW zoekt coureurs voor nieuw raceseizoen


KNMV - 10 december, 2014

Betaalbaar racen in verschillende klassen: dat kan bij de SOBW. De diversiteit biedt voor ieder wat wils. Van de hobbyrijder tot en met de fervente sleutelaar die zijn eigen racer in elkaar zet en opstapklassen voor de jeugd. De inschrijving voor het nieuwe SOBW-raceseizoen is vanaf heden geopend.

Racen bij de SOBW heeft vele voordelen:

  • Betaalbaar doordat de inschrijftarieven voor lidmaatschap en wedstrijden laag zijn
  • Laagdrempelig omdat iedereen welkom is ongeacht veel of weinig race ervaring
  • Voor elk wat wils: mogelijkheid tot zelf sleutelen aan de motor óf juist standaardklassen
  • Talentenklassen met een goede begeleiding voor jonge coureurs

Professioneel

Door de overzichtelijke formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits waar wordt gereden worden aan strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van een wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

De SOBW organiseert races in acht klassen:

  • Het Molenaar NSF100 Championship en de Yamaha R125 Cup Powered by GAMMA zijn de klassen waar jonge talenten zich ontwikkelen en ervaring opdoen voor een latere carrière in de motorsport. In deze klassen wordt gereden met standaard motoren die voor iedereen gelijk zijn en is er volop begeleiding door ervaren trainers.
  • De Topscooterklasse is speciaal voor de scooterliefhebbers met enige race ervaring. De Malossi ScooterMatic Replica instapklasse biedt onervaren scooterrijders een competitie op eigen niveau. 
  • In de Sportklasse worden gewone bromfietsen gebruikt om te racen tussen gelijkwaardig materiaal. Lucht- en watergekoelde brommers zijn beide toegestaan in deze klasse.
  • De Expi klasse is een ongelimiteerde klasse behoudens de cilinderinhoud van 50 cc en een vaste carburateur diameter. De rijders zijn hier vrij om zelf een motorfiets in elkaar te bouwen.
  • In de Formuleklasse moet de motorfiets voldoen aan een aantal standaard specificaties waaronder bijvoorbeeld het frame, brandstoftank en motorblok. In feite zou deze brommer ook op straat mogen rijden.
  • De NSF open klasse biedt rijders op een eigen Honda NSF de mogelijkheid om te racen. Ook hier gelden strikte regels voor de standaard motor. Deze klasse is een alternatief voor coureurs die niet in het Molenaar NSF100 Championship racen.

Let op: de specifieke eisen en voorwaarden waaraan de motorfietsen per klasse moeten voldoen staan uiteraard allemaal vermeld in de reglementen welke op verzoek toegezonden worden.

Kosten

Het lidmaatschap van de SOBW voor een raceseizoen kost € 130,- tot 31/12/2014. Na deze datum bedraagt het lidmaatschap € 140,-. Daarnaast betaalt men per wedstrijd inschrijfgeld van € 65,-. Voor het Molenaar NSF100 Championship gelden andere tarieven. Raadpleeg hiervoor de website van dit kampioenschap.

Kijk voor meer informatie op www.sobw.nl.