Selecties KNMV trainen gezamenlijk op Papendal


KNMV - 19 december, 2014

Onlangs werd er op Papendal een training afgewerkt met de selectiegroepen van de motocross en enduro en met de junioracademy voor de wegrace. Op het programma stonden drie belangrijke onderwerpen.

Allereerst werd een duurlooptraining afgewerkt op het buitenterrein van Papendal. Hier werden hartslagen en rondetijden bijgehouden zodat elke sporter in het juiste gebied traint. De combinatie van cross, enduro en wegrace is stimulerend voor de sporters aangezien ze allemaal uit verschillende disciplines komen.

Na de duurloop was er tijd voor een Yin Yoga sessie, hiervoor is gekozen om de sporters hun lichaam beter te laten ontdekken en vooral de lenigheid te verbeteren. Yin yoga bied momenten waarop zelfs de jonge sporters tot rust komen maar geeft ook momenten waarbij men buiten de comfortzone spieren en bindweefsel op moet rekken. Voor een totale balans van het lichaam zeer belangrijk.

Als laatste hebben alle sporters kennis gemaakt met OTE sportvoedingsupplementen. Het leren omgaan met de juiste supplementen is belangrijk voor goede prestaties. zeker wanneer de omstandigheden extremer worden en de energie balans optimaal moet blijven.