KNMV Wegracetraining 2015 in Cartagena


KNMV - 16 december, 2014

In navolging van de succesvolle voorjaarstraining op het circuit van Navarra in maart jl., organiseert de KNMV in 2015 een driedaagse wegracetraining in Spanje. De licentiehouders kunnen zich nu van 25 t/m 27 maart in Cartagena op het raceseizoen voorbereiden.

Cartagena ligt aan de Middellandse zee, in het zuiden van Spanje, waar een warme golfstroom voor een aangenaam en stabiel klimaat zorgt. De coureurs krijgen er een uitdagend en technisch circuit voorgeschoteld met maar liefst 18 bochten en een hoogteverschil van 9 procent. Het asfalt is van goede kwaliteit met uitstekende grip. Niet voor niets wordt deze baan door veel raceteams uit het BSB en IDM gebruikt als testcircuit.

Goede ervaring meenemen

Bondscoach Barry Veneman: “Alle rijders en hun teams moeten na de winter de gelegenheid krijgen om in hun ritme te komen, onderdelen te testen, een kwalificatiesimulatie af te werken, te oefenen op een staande start met vliegende ronde etc. Allemaal zaken die er toe doen wanneer het seizoen begint. Ook is het belangrijk om te kunnen trainen met gelijkwaardige en gemotiveerde rijders op een circuit dat niet overvol is. De enthousiaste reacties van de deelnemers die bij de eerste opzet in 2014 van de partij waren vormden een belangrijke drijfveer om weer een trainingsstage te organiseren.”

Voor wie?

De KNMV Wegracetraining 2015 is exclusief voor deelnemers aan de ONK en BeNeCup, die in het bezit zijn van een Euro-B of internationale licentie. De verzekering op de KNMV Euro-B en internationale licenties zijn tijdens deze trainingsdagen van toepassing. De volgende klassen zijn welkom: Moto3/pre Moto3/Moriwaki 250 Junior Cup, Dutch Supersport, Dutch Superbike, Ducati 3D Cup, KTM RC Cup, Supermono en Classics.

Met ondersteuning van de KNMV-trainers worden voor elke klasse opdrachten en doelstellingen bepaald. Tijdwaarneming en sectietijden geven de mogelijkheden om de vooruitgang te volgen en aan te sturen.

Kosten en inschrijving

De betreffende KNMV-licentiehouders zullen nog deze week een e-mail met het inschrijfformulier ontvangen. De kosten van de driedaagse KNMV Wegracetraining 2015, van 25 t/m 27 maart, bedragen € 300,-. Deelnemers ontvangen hiervoor minimaal 115 rijminuten per dag, verdeeld over meerdere sessies. Hierbij zijn de tijdwaarneming en een racesimulatie op de laatste dag inbegrepen. Neem voor vragen contact op met b.veneman@knmv.nl.