KNMV enduroselectie sluit kampioenschap succesvol af


KNMV - 01 december, 2014

Met de deelname aan de Kampioensrit op 28 en 29 november in Enter heeft de enduroselectie het ONK enduro-seizoen positief afgesloten. Van de tien selectierijders wisten vier hun klasse te winnen!

Lucas Dolfing werd kampioen in de E1, Wesley Pittens was de sterkste in de E3 en Thierry Pittens en Bjorn Sloot waren de beste in de A1 en N2. De overige selectierijders hebben overigens hun kampioenschap ook zeer verdienstelijk afgesloten:

  • Bas Klein Haneveld (E1, plaats 5)
  • Robin Nijkamp (E2, plaats 2)
  • Vincent Rikhof (E2, plaats 4)
  • Kay Hulshof (E2, plaats 8)
  • Michel Hoenson (A1, plaats 5)
  • Nina Klink (N3, plaats 2).

Mondiaal niveau

Sinds dit jaar is er een KNMV enduroselectie gevormd met daarin jonge talentvolle rijders die onder leiding van endurocoach Erik Davids verder worden begeleid naar mondiaal niveau. Naast motortrainingen is er ook een fysiek programma waar de endurotalenten reeds mee aan de slag zijn. Op fysiek vlak wordt er samen getraind met de motocross- en wegraceselecties.

De enduroselectie kwam voor het eerst in actie tijdens het Achterhoek Wieler Spektakel in Varsseveld, waar de enduroselectie heeft deelgenomen aan de MTB-tocht van 35 km. Verder behoren inspanningstesten tot het fysieke programma om te monitoren welke progressie de selectierijders boeken.
 
Al met al is de KNMV ook met deze enduroselectie en –coach een nieuwe koers ingeslagen om ‘het talent naar de top’ te brengen!