Streuer/Koerts derde in WK Zijspanrace Oschersleben


KNMV - 22 augustus, 2014

Op het circuit van Oschersleben, Duitsland, was dit weekend de zevende ronde voor het WK Zijspannen. Het team Reeves/Cluse had aan twee tweede plaatsen genoeg om de wereldtitel binnen te halen. Het Nederlandse team Streuer/Koerts finishte zaterdag in de Sprintrace als vierde en zondag in de Goldrace als derde.

Kwalificatie vrijdag

Zoals verwacht ging de strijd om de pole-positie tussen de teams van Reeves en Birchall. Birchall trok hierbij aan het langste eind. De strijd om de derde startplaats was er één om in te lijsten en ging tussen de teams van Streuer, Makkula en Gürck. Het Nederlandse team van Bennie Streuer en Geert Koerts waren in beide kwalificaties hun naaste WK-concurrenten te snel af. Team Streuer zal morgen en zondag dan ook vanaf de eerste startrij mogen starten voor hun races. Het team van Hilbert Talens en Ilse de Haas kwalificeerden zich als 15e. Wiggert Kranenburg en Jeroen Schmitz mogen vanaf de 17e plaats starten.

Sprintrace zaterdag

Deze 12 ronden durende race werd onder droge omstandigheden verreden. Zou het Tim Reeves met Gregory Cluze lukken om hun vijfde WK titel al veilig te stellen? De van pole vertrekkende Birchall had zich als doel gesteld om dit niet te laten gebeuren. Ben en Tom Birchall kwamen als eerste onder de finish vlag door. Reeves finishte, ondanks een technisch probleem, als tweede. Toen was het afwachten wie er als derde over de finishlijn zou komen. Zou dit Gürck of Streuer worden? De Duitser won dit gevecht en finishte 4/10e van een seconde eerder dan de Nederlanders. Door de tweede plaats van team Reeves moet hun kampioensfeestje nog even worden uitgesteld. Met nog twee races te gaan is de voorsprong nog 46 punten. Gürck heeft een iets grotere voorsprong weten te creëren ten opzichte van team Streuer. Door hun derde plaats liepen zij drie punten uit, maar team Streuer maakt nog alle kans op de derde plaats in de eindstand. De Nederlandse teams van Talens/de Haas en Kranenburg/Schmitz wisten hun PR behoorlijk te verbeteren en eindigden als veertiende en vijftiende.

Goldrace zondag

De Birchall broers wonnen na de Sprintrace ook de Goldrace, voor Reeves/Cluze, die aan hun tweede plaats genoeg hadden om de wereldtitel binnen te halen. Bennie Streuer en Geert Koerts reden opnieuw een sterke race en wisten als derde te finishen en daarmee voor de derde keer dit jaar een podiumplaats te behalen.