Streuer/Koerts vierde bij WK Zijspannen Assen


KNMV - 02 augustus, 2014

De combinatie van Tim Reeves heeft de overwinning weten te pakken in de WK Zijspan race tijdens de Gamma Racing Day, na een spannend duel met het team van Ben Birchall. Streuer en Koerts eindigden als vierde.

Kwalificatie

De broers Birchall vertrekken zondag tijdens de Gamma Racing Day vanaf de pole in de WK Zijspannen klasse. Het Britse duo was tijdens de kwalificaties het snelst voor de combinaties Tim Reeves/Grégory Cluze en Sébastien Delannoy/Kevin Rousseau. Het Nederlandse duo Bennie Streuer en Geert Koerts kwalificeerde zich als vierde, voor de combinaties van Uwe Güruck en Manfred Wechselberger en Kees Kentrop en Jeffrey Verhagen. De tiende startplaats is zondag voor John Smits en Sander Faber, Hilbert Talens en Ilse de Haas kwalificeerden zich als dertiende terwijl Wiggert Kranenburg en Jeroen Schmitz vanaf de vijftiende plaats aan de wedstrijd mogen beginnen.

Race

Vanaf de eerste ronde maakten Reeves en Birchall er een aantrekkelijke wedstrijd van. In de laatste ronde kwam de span van Birchall nog tot op een halve seconde van Reeves, maar de overwinning zat er niet meer in. Bennie Streuer en Geert Koerts hadden een goede start, maar moesten de Franse combinatie Delannoy/Rousseau laten passeren, waardoor ze genoegen moesten nemen met de vierde plaats. De combinatie van Kees Kentrop en Jeffry Verhagen reed een goede wedstrijd die ze uiteindelijk de zesde plaats opleverde. Van de overige Nederlanders behaalde John Smits op de negende plaats de hoogste klassering. Wichert Kranenburg stuurde zijn span naar de elfde plaats en Hilbert Talens bleef daar één plaats achter op plaats twaalf. Marcel en Rik Ritzer wisten de race door mechanische problemen niet uit te rijden.