WK Zijspancross Letland


KNMV - 09 augustus, 2014

Dit weekend was de Zijspancross Grand Prix op het circuit van Kegums in Letland. Ook de quads reden voor het Europees Kampioenschap. Er waren podiumplaatsen bij de WK Zijspannen voor Adriaenssen/Van den Bogaart (1) en Bax/Stupelis (2). Bij de EK Quads behaalde Mike van Grinsven de derde plaats in beide manches en in de daguitslag.

WK Zijspannen kwalificaties

Gert van Werven en Peter Beunk kwamen in de tweede groep achter Hendrickx/Mucenieks op de tweede plaats over de finish en bleven hiermee Willemsen/Bax voor. Etienne Bax en Kaspars Stupelis kregen met ketting problemen af te rekenen en hebben zich via de laatste kans gekwalificeerd. In de eerste groep ging de winst naar Giraud/Musset voor Brown/Chamberlain en Adriaenssen/van den Bogaart.

WK Zijspannen eerste manche

De winst ging naar Adriaenssen/Van den Bogaart, voor Bax/Stupelis (van de tweede rij gestart na mechanische pech in de kwalificatie) en Hendrickx/Mucenieks. Van Werven/Beunk deden het goed met een vijfde plaats. Willemsen/Bax kwamen niet verder dan een 25e plaats.

WK Zijspannen tweede manche

Adriaenssen/Van den Bogaart deden opnieuw goede zaken in de tussenstand voor het wereldkampioenschap door ook de tweede manche op hun naam te schrijven. Hendrickx/Mucenieks en Bax/Stupelis werden twee en drie. De achterstand van Bax/Stupelis op Adriaenssen/Van den Bogaart is opgelopen tot 45 punten, met nog drie Grands Prix te gaan. Van Werven/Beunk reden opnieuw een sterke race en finishten net als in de eerste manche als vijfde. Willemsen/Bax gingen in de tweede manche niet van start.

EK Quads

Bij de quads werden beide manches gewonnen door thuisrijder Edgars Mengelis, voor Olli Koskela en de Nederlander Mike van Grinsven.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen van de WK Zijspannen.
Klik hier voor de uitslagen van de EK Quads.