WK Junior Motocross Lierneux


KNMV - 09 augustus, 2014

De snelste rijders in de klassen 65cc, 85cc en 125cc strijden dit weekend in het Belgische Lierneux om de FIM Junior Motocross wereldtitels.

Kwalificaties
 
65cc:
De Amerikaan Jeremy Ryan trainde als snelste in de eerste groep, voor Jo Shimoda en Jett Lawrence. Rasmus Pedersen was het snelste in de andere groep, maar was hiermee toch 2,2 seconden langzamer dan Ryan. Kay Karssemakers heeft zich als negende gekwalificeerd. 

85cc:
Roan van de Moosdijk heeft de pole position gepakt, hij zette de snelste tijd neer in de tweede groep. De Amerikaan Connor Mullennix trainde als tweede voor Taylor Hammal. Jago Geerts brak twee weken geleden zijn sleutelbeen maar trainde toch als vijfde. In de eerste groep kwalificeerde Raivo Dankers zich netjes als dertiende. Rick Elzinga is er helaas niet in geslaagd om zich te kwalificeren, hij kwam na een val tijdens de last chance niet verder dan de twaalfde plaats.

125cc:
René de Jong en Max Engelen hebben een snelle tijd neer weten te zetten. René de Jong stond in de eerste groep lang op de snelste tijd maar in de slotfase was het de Fransman David Herbreteau die hem van de pole position af hield. De Jong zette wel de tweede tijd op de klokken voor Glen Meier. Ook Bas Vaessen zat in de eerste groep en die wist zich met een tiende tijd te kwalificeren. In de andere groep was het Brian Hsu die het snelste was voor Max Engelen en Alvin Ostlund.

Eerste manche

65cc:
De manche is gewonnen door Jett Lawrence, voor Jett Reynolds en Jeremy Ryan. De enige Nederlandse deelnemer Kay Karssemakers werd 35e.

85cc:
De holeshot was voor Roan van de Moosdijk, die helaas in leidende positie ten val kwam en als vierde de finish passeerde. De winst was voor Caleb Grothues, voor Brian Moreau Strubhart en Kim Savaste. Europees kampioen Jago Geerts had een slechte start, maar wist nog terug te komen naar de vijfde plaats. Raivo Dankers finishte als 26e.

125cc:
De manche is met overmacht gewonnen door de Duitser Brian Hsu, die Alvin Ostlund en Lorenzo Locurcio voor wist te blijven. Beste Nederlander was Max Engelen op de achtste plaats. René de Jong werd dertiende. Bas Vaessen is niet van start gegaan, hij had nog teveel last van een in Lommel opgelopen vingerblessure.

Tweede manche

65cc:
De tweede manche is gewonnen door Jo Shimoda, voor Jett Lawrence en Jeremy Ryan. Kay Karssemakers werd als 27e afgevlagd. De Australiër Jett Lawrence (KTM) is wereldkampioen. 

85cc:
De Deen Mikkel Ringfeld Haarup is de winnaar van de tweede manche, die onder modderige omstandigheden werd verreden, voor Kim Savaste en Paolo Lugana. De Fin Kim Savaste (KTM) had aan deze tweede plaats voldoende om de wereldtitel binnen te halen. Beste Nederlander werd Raivo Dankers (14). Voor Roan van de Moosdijk zat er helaas niet meer in dan de twintigste plaats.

125cc:
Net als in de eerste manche was Brian Hsu te sterk voor de concurrentie. De Duitse Suzuki coureur haalde overtuigend de wereldtitel binnen. Lorenzo Locurcio en Alvin Ostlund werden twee en drie. René de Jong kwam op de 22e plaats over de finish. Max Engelen kwam helaas niet aan de finish, hij is gevallen en heeft waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken.
  
Uitslagen

Bekijk hier alle uitslagen.