Wegraceselectie traint op TT Circuit Assen


KNMV - 01 augustus, 2014

Met het IDM van 8 t/m 10 augustus op TT Circuit Assen en de volgende ronde van de Red Bull Rookies Cup tijdens de MotoGP op 16 en 17 augustus in Brno in het vooruitzicht is er werk aan de winkel. Diverse KNMV-selectierijders, aangevuld met enkele veelbelovende coureurs uit diverse klassen, verruilden afgelopen donderdag zonnebril en korte broek voor de motorhelm en het leren racepak om een selectietraining af te werken op TT Circuit Assen.

KNMV-bondscoach Barry Veneman is blij met de mogelijkheid om vlak voor de GAMMA Racing Day, dit weekend, nog te kunnen trainen met zijn selectie. “Hoewel de baan nog een beetje stoffig was als gevolg van het Truckstar Festival  (evenement met vrachtwagens, red.), zijn de rijminuten voor de jongens erg waardevol. Iets wat alleen mogelijk is dankzij de ondersteuning van het TT Circuit die de baan voor ons beschikbaar stelden.”

Op tijd fit

Red Bull Rookies Cup-coureurs Bo Bendsneyder en Robert Schotman konden dankzij de rijtijd materiaal testen. De uit Rotterdam afkomstige Bendsneyder deed dat overigens nog met zijn linker pols in het gips (!). Veneman: “We hebben een stuk van het gips afgehaald en het ging goed, hij heeft er geen last van. Volgende week kan het gips er vanaf. Bo is dus op tijd fit voor Brno.” De jonge Rotterdammer testte op het TT Circuit nieuw kuipwerk voor zijn Honda FRT waarmee hij uitkomt in de Moto3-klasse van het Spaanse CEV-kampioenschap. Volgens de bondscoach namen met deze ‘special parts’ topspeed en handelbaarheid merkbaar toe. Schotman testte op zijn beurt met een KTM Cup-motor; precies de machine waarop hij met een wildcard gaat rijden tijdens de IDM in Assen.

Talent ondersteunen

Al met al hebben de aanwezigen de beschikbare rijtijd goed kunnen gebruiken. Veneman gaat nog kort in op de aanwezigheid van Ernst Dubbink” Ernst is de man die het in de Moto3-klasse van het British Superbikes goed doet. Het doel is dat hij de Moto3-wedstrijd van de komende BSB-wedstrijd op het TT Circuit wint. De Nederlandse Moto3-coureurs kunnen niet circuitdagen rijden i.v.m. geluidsbeperkingen, hun rijmogelijkheden zijn zeer beperkt. Als je kunt helpen met een paar uurtjes rijtijd, dan doen we dat graag als KNMV.”