SOBW: Drie nieuwe Nederlands Kampioenen


KNMV - 25 augustus, 2014

Op Circuit Park Berghem hebben afgelopen zaterdag maar liefst drie nieuwe Nederlands Kampioenen hun ereronde mogen rijden.

Kevin Lievens pakte zijn eerste titel in de Formuleklasse mede doordat zijn directe concurrent Aris Dees dure punten lieten liggen en hij zelf geen fouten maakte. Karlo Slager kon met het aantal behaalde punten zijn kampioenschap vieren in de Yamaha R125 cup – Powered by GAMMA. In het Molenaar NSF100 Championship was het Walid Soppe die zich na een sterk gereden seizoen en met nog een wedstrijd in het vooruitzicht de nieuwe kampioen mocht noemen.

Kampioenen aan het woord

Kevin Lievens, kampioen Formuleklasse: “Na drie jaar Formuleklasse is het mooi dat ik nu het kampioenschap pak. Vorig jaar brak ik beide voeten dus toen was het seizoen verkeken. Dit jaar zat alles mee en heb ik veel gewonnen. Vandaag was het nog even spannend of ik de titel wel zou pakken na de eerste race. Maar daarna kon ik de tweede race makkelijk uitrijden en was de titel binnen.”

Walid Soppe, kampioen Molenaar NSF100 Championship: “Ik had er van te voren wel een beetje rekening mee gehouden dat ik vandaag kampioen zou worden. Na de winst in de eerste race had ik genoeg aan een top-12 klassering. Natuurlijk ging ik er wel vol voor en kon ik snel een gaatje slaan. Het was een mooi seizoen en mijn doel was het kampioenschap pakken. Dat is gelukt en daar ben ik ontzettend blij mee!”

Karlo Slager, kampioen Yamaha R125 Cup – powered by GAMMA: “De laatste wedstrijden liepen niet zoals ik dat graag wilde. Ook in Assen ging het moeizaam. Ik weet niet waar het aan ligt maar het lukte gewoon niet. Het is mooi dat ik vandaag voldoende punten heb kunnen pakken om toch kampioen te worden.”

Resterende wedstrijden

Er staan nog twee wedstrijden op de SOBW-kalender: op 6 september in Eindhoven en op 27 september in Zwolle.