Schotman wint met wildcard ADAC Junior Cup in Assen


KNMV - 14 augustus, 2014

KNMV-selectierijder én Red Bull Rookies Cup-coureur Robert Schotman nam afgelopen weekend tijdens de IDM-races op het TT Circuit in Assen met een wildcard deel aan de ADAC KTM RC390 Cup. Schotman deed dat meer dan verdienstelijk door de winst te pakken.

In de KTM RC 390 cup wordt op gelijkwaardige motoren geraced. KTM en VosOss (van coureur Arie Vos) willen in 2015 ook in Nederland met deze betaalbare competitie voor jonge coureurs starten. Beide organisaties maakten de wildcard voor Robert Schotman mogelijk.

Stuivertje wisselen

Vanaf de derde plek begon de Nederlander aan zijn race. Schotman vertelt: “Mijn start van de race was goed, ik kon direct een positie winnen en ik ging als tweede de eerste bocht in. Degene die voor mij zat, Tim Georgi (leider in het kampioenschap), en ik konden gelijk een gaatje slaan met de rest van het veld. Tim Georgi, waarmee ik in strijd was, was een stuk kleiner en lichter dan ik waardoor hij harder kon accelereren uit de bochten en die snelheid meenam op de rechte stukken. Gelukkig zat ik heel dicht achter Georgi en kon hem dus heel de baan volgen en goed slipstreamen. In de bochten kon ik er goed bij blijven en hem soms ook inhalen om vervolgens op de rechte stukken weer ingehaald te worden waardoor ik weer kon slipstreamen. We hebben een aantal keer van positie gewisseld totdat ik besloot dat het beter was achter hem te blijven om banden en energie te sparen. Met nog twee rondjes te gaan haalde ik hem in bij de Strubben bocht. Ik kon hem voor blijven tot ik een klein schakelfoutje maakte halverwege de laatste ronde. Gelukkig kon ik bij Georgi blijven. Ik zat heel dicht achter hem tot aan de laatste bocht, de GT bocht waar ik hem uitremde, hij kon niet meer counteren en dus wist ik de race te winnen!”

Red Bull Rookies Cup Brno

Met de overwinning op het TT Circuit in zijn zak reist Robert Schotman met veel zelfvertrouwen af naar het Tsjechische Brno voor twee races voor de Red Bull Rookies Cup. “Ik heb er in ieder geval weer zin in!”, aldus de KNMV-selectierijder.