MotoGP Silverstone


KNMV - 29 augustus, 2014

De Engelse ronde voor het MotoGP wereldkampioenschap is dit weekend op het circuit van Silverstone. Ook de WK Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies Cup komen in actie. Bo Bendsneyder pakte in de tweede race van de Rookies Cup een podiumplaats.

Kwalificaties

WK Moto3:
Alex Rins vertrekt zondag vanaf de pole. De Spanjaard was het snelst voor Niccoló Antonelli en Alex Marquez. Scott Deroue kende een goede kwalificatie, de veertiende plaats was zijn beste uitgangspositie tot nu toe in de Moto3 klasse. Jasper Iwema, die met een wildcard aan de wedstrijd deelneemt, kwam in de derde ronden ten val en blesseerde hierbij zijn enkel, meer dan een achtentwintigste plaats zat er niet in. Bryan Schouten zal vanuit de achterhoede aan de wedstrijd moeten beginnen, nadat hij in de kwalificatie niet verder wist te komen dan de negenentwintigste tijd. 

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Jorge Martin start dit weekend vanaf de pole. Manuel Pagliani en Toprak Razgatlioglu vergezellen de Spanjaard op de eerste startrij. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zesde, Robert Schotman als twaalfde.

Races

WK Moto3:
Alex Rins heeft de wedstrijd op zijn naam geschreven, voor Alex Marquez en Enea Bastianini. Jasper Iwema finishte als drieëntwintigste. Scott Deroue viel uit met mechanische problemen. Bryan Schouten is niet gestart, hij was ziek.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Spanjaard Jorge Martin heeft de eerste (door een rode vlag situatie ingekorte) race van het weekend gewonnen. Bo Bendsneyder eindigde als zesde, Robert Schotman als dertiende. Ook de tweede race op zondag werd gewonnen door Jorge Martin, voor de Italiaan Stefano Manzi en Bo Bendsneyder. Robert Schotman wist met de elfde plaats opnieuw belangrijke punten te scoren.