MotoGP Brno


KNMV - 15 augustus, 2014

De Tsjechische MotoGP ronde wordt dit weekend verreden op het circuit van Brno. Ook de MotoGP Red Bull Rookies Cup en de WK Moto3 komen aan de start, met in beide klassen twee Nederlandse deelnemers.

Kwalificatie

Red Bull Rookies Cup
Na twee vrije trainingen en een kwalificatie heeft Manuel Pagliani zich op pole weten te kwalificeren. Bo Bendsneyder reed zich naar de vijfde tijd en Robert Schotman zal vanaf de 15e plaats aan de twee races mogen beginnen.

WK Moto3
Alex Marquez heeft zaterdagmiddag de pole weten te behalen. Isaac Viñales en Niccolò Antonelli vergezellen de Honda coureur op de eerste startrij. Scott Deroue en Bryan Schouten starten vanaf de plaatsen 25 en 30.

Race

Red Bull Rookies Cup race 1
De eerste race, die werd gereden onder regenachtige omstandigheden, is gewonnen door Jorge Martin. De Nederlanders Bo Bendsneyder en Robert Schotman kwamen als dertiende en vijftiende over de finish.

Red Bull Rookies Cup race 2
Joan Mir heeft de tweede race gewonnen, in een spannende strijd bleef de Spanjaard de Italianen Fabio Di Giannantonio en Stefano Manzi nipt voor. Bo Bendsneyder ging in de laatste ronde samen met kampioenschapsleider Jorge Martin onderuit. Robert Schotman finishte de race als vijftiende.

WK Moto3
De race werd gewonnen door Alexis Masbou. Scott Deroue heeft een goede race gereden, hij eindigde als negentiende.