Iwema met wildcard aan start WK Moto3-race Silverstone


KNMV - 21 augustus, 2014

Na zijn succesvolle deelname aan de Moto3-race tijdens de Dutch TT, waarin hij met een 12e plaats de beste Nederlander werd, is het Jasper Iwema opnieuw gelukt om een wildcard te bemachtigen. De Drent zal deelnemen aan de Hertz British Grand Prix in Silverstone. Iwema rijdt daarbij op een FTR KTM-motor voor het KPR Abbink Racing Team.

In het seizoen 2007 debuteerde Jasper Iwema tijdens de Dutch TT in de toenmalige 125cc klasse. Na vele jaren actief te zijn geweest op het hoogste niveau waarin de Nederlander tijdens de Dutch TT in 2010 de zesde startplaats wist te behalen, hetzelfde seizoen afsloot met een zestiende positie in het eindklassement ( 34 WK-punten), in het seizoen 2012 tijdens de Franse Grand Prix in Le Mans als zevende wist te eindigen kreeg de Nederlander vanaf het seizoen 2012 te maken met een aantal tegenslagen.
 
Ondanks dat Iwema veruit de meest succesvolle Nederlandse Grand Prix-coureur is van de afgelopen decennia kon de coureur uit Hooghalen voor het huidige seizoen geen vaste plek meer verwerven in de Moto3-klasse van het MotoGP-wereldkampioenschap.

Iwema koos begin dit jaar voor een avontuur in de Moto3-klasse van het CEV Repsol bij het Spaanse Machado FMT maar deze samenwerking leverde niet het gewenste succes op. Na twee wedstrijden besloot Iwema dan ook deze samenwerking te beëindigen. De belangrijkste reden voor deze breuk was het feit dat het Spaanse team haar verplichtingen niet na kon komen naar de blokkenleverancier Geo technologie en Iwema niet het competitieve materiaal kon leveren dat vooraf toegezegd was.

Het verbreken van zijn overeenkomst met het Spaanse Machado FMT zorgde ervoor dat er ineens een aantal nieuwe mogelijkheden op zijn pad kwamen, zo werd Iwema benaderd door mensen die zijn racecapaciteiten nog op waarde wisten in te schatten. Na een aantal constructieve gesprekken werd besloten om een wildcard aan te vragen voor de Iveco TT Assen en eind juni terug te keren in de Moto3-klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De Nederlander verscheen de laatste zaterdag van juni aan de start op een FTR KTM van het Britse KRP Racing. Na een aantal sterke trainingen wist Iwema zich als zeventiende te kwalificeren voor de wedstrijd, een wedstrijd waarin de Nederlander vervolgens als twaalfde wist te finishen en 4 WK-punten wist te scoren.

Nederlanders

Iwema krijgt in Silverstone ‚gezelschap’ van de twee vaste Nederlanders in het WK Moto3: Scott Deroue en Bryan Schouten.

Bron: Racesport.nl