EK dragrace Hockenheim


KNMV - 14 augustus, 2014

De derde ronde van het EK dragrace werd verreden op de Hockenheim Ring in Duitsland. Maar liefst 70.000 toeschouwers zagen onder uitstekende weersomstandigheden een schitterende wedstrijd waaraan ook een aantal Nederlanders deelnamen.

In de Top Fuel Bike klasse verscheen René van de Berg niet aan de start. Na de race in Duitsland staat hij echter nog wel 7e in het tussenklassement. Bij de Super Twin Bikes gingen Martin de Haas en Job Heezen van start. Beiden eindigden in de achterhoede. In het tussenklassement staat Martin de Haas desondanks nog op een 4e plaats en Job Heezen bezet momenteel de 7e positie. In de Pro Stock Klasse pakte Gert Jan Lasseur op zijn Buell 27 punten dankzij een 4e plaats, waarmee hij in het tussenklassement momenteel de 2e positie bezet.

Winnaars

De dagzeges gingen naar Ian King (Top Fuel Bike), Samu Kemppainen (Super Twin Bike) en Fredrik Fredlund (Pro Stock Bike). De volgende en laatste ronde van het EK dragrace is van 4 tot en met 6 september in Santa Pod, Verenigd Koninkrijk.