Blessure-update Nederlandse motocrossers in EK en WK


KNMV - 01 augustus, 2014

De laatste tijd is er veel blessureleed voor de Nederlandse motocross-toppers actief in het EK, dan wel WK. Er is echter ook goed nieuws te melden. Zo maakt Glenn Coldenhoff dit weekend zijn rentree bij de GP in Lommel en meldde Ryan de Beer, die eerder bij een KNMV-training zijn spaakbeen brak, dat hij op tijd fit is voor het WK Jeugd op 9 en 10 augustus.

Suzuki-rijder Glenn Coldenhoff raakte maanden geleden tijdens een training voor de GP van Valkenswaard zwaar geblesseerd aan zijn knie. En dat terwijl hij op dat moment derde stond in de tussenstand van het WK MX2. De coureur van het Rockstar Energy Suzuki Europe MX2 Team werkte echter gestaag aan zijn herstel en zit inmiddels al weer een maand op de motor. Coldenhoff voelt zich nu fit genoeg op zondag van start te gaan in de Grand Prix van Lommel.

De Beer is terug

Nadat Ryan de Beer zijn spaakbeen brak bij een KNMV-training, leek het WK Jeugd op 9 en 10 augustus in Lierneu, België niet haalbaar te zijn. Een bezoek aan sportarts Norel in Nijmegen bracht echter onverwacht goed nieuws: er is voldoende botgroei waardoor De Beer toch op tijd fit kan zijn.

Ontbrekende Nederlandse crossers in Lommel

Tegenover de rentree van Coldenhoff staat nog altijd de afwezigheid van Jeffrey Herlings in de MX2-klasse. De uit Elsendorp afkomstige KTM-coueur heeft in de media laten weten de hoop op de wereldtitel nog niet op te geven. Herlings verwacht op tijd fit te zijn om de laatste Grand Prix in Mexico te kunnen rijden.

In de MXGP-klasse zal Herjan Brakke dit weekend niet van start gaan in Lommel. De motocrosser heeft bij een val op een circuit in Makkinga zijn been gebroken. En in de EK 125cc zal Davy Pootjes ontbreken. Pootjes, die vorige week in Loket nog een factory contract tekende bij KTM, kreeg opnieuw zijn schouder uit de kom bij een training op het circuit van Olmen. Hij wordt geopereerd en zal twee maanden uit de running zijn.

Bron: Motocrossplanet.nl.