Podium Van der Mark en Tessels op Aragon


KNMV - 12 april, 2014

Dit weekend zijn op Motorland Aragon wedstrijden voor het Wereldkampioenschap Superbikes. Ook de WK Supersport, WK Zijspannen, EK Superstock 600 en FIM Superstock 1000 komen aan de start.

Races

EK Superstock 600
De eerste EK Superstock 600 race op zaterdag werd gewonnen door Marco Faccani. Wayne Tessels vocht zich na een spannende strijd met de Italiaan Tucci, die als tweede eindigde, naar een knappe derde plaats. Koen Zeelen werd als veertiende afgevlagd.

FIM Superstock 1000
Leandro Mercado won met ruim vijf seconden voorsprong de FIM Superstock 1000-race. Kevin Valk debuteerde in de voor hem nieuwe klasse en leverde met Romain Lanusse en Robert Muresan een flinke strijd om de negende plaats. Valk kwam in de eerste ronde als 12e door maar wist al snel op te klimmen naar een 10e positie. Uiteindelijk kwam hij met Lanusse en Muresan in gevecht voor die negende plaats en het was Valk die de Fransman en de Roemeen voor wist te blijven en zo een nette negende plaats wist te pakken in zijn eerste FIM Cup Superstock 1000 race.

WK Supersport
In de race voor het wereldkampioenschap Supersport heeft Michael van der Mark beslag gelegd op de tweede plaats, achter titelverdediger Kenan Sofuoglu. De nummers een en twee profiteerden van een fout van Jules Cluzel die koploper Kev Coghlan onderuit reed. Coghlan kon de race nog hervatten en nam de leiding in de titelstrijd over. Voor Van der Mark was deze podiumplaats een mooie generale repetitie voor de volgende wedstrijd, die over twee weken in Assen wordt verreden. De tweede Nederlander, Tony Covena, liet met zijn 17e plaats een goede indruk achter.