Veilige seizoenstart met Total en de KNMV


KNMV - 17 april, 2014

Hoewel het motorseizoen als gevolg van het mooie lenteweer al enige weken geleden van start is gegaan, leert de ervaring dat de meeste motorrijders pas rond de paasdagen weer op pad gaan. Niet alleen de zon, maar extra vrije dagen en veel evenementen vormen de aanleiding om de motor weer van stal te halen.
//www.youtube.com/embed/eSE0cZqmtpQ

De KNMV en Total Nederland trekken al jaren samen op om het begin van het seizoen in te luiden en dat gebeurt onder het motto ‘Let op: we gaan weer op weg!’ Die waarschuwing is zowel voor motorrijders als automobilisten bestemd op de dagen dat beide verkeersgroepen elkaar, na de winter, weer in het verkeer tegenkomen en de kans op ongelukken is toegenomen.

Om motorrijders én automobilisten op deze gewenningsperiode te attenderen zijn bij een 30-tal Total-stations (langs rijkswegen en de speciale Moto Points) opvallende banners met de slogan ‘Let op: we gaan weer op weg!’ te zien. Daarnaast wordt een promotiefilmje getoond via narrowcasting op beeldschermen in alle tankstations van Total Nederland.

De KNMV doet met deze actie een beroep op de motorrijders om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen en na de winterslaap goed voorbereid aan het verkeer deel te nemen. In het filmpje, dat eveneens is te zien via www.youtube.com/deknmv, worden enkele praktische tips gegeven die de veiligheid ten goede komen en daarmee een bijdrage leveren aan het motorrijplezier. 

Kijk voor meer informatie op de website van Total Nederland: www.total.nl.