Veel Nederlanders in WK Superbike Assen


KNMV - 17 april, 2014

In alle klassen die bij het WK Superbike in Assen op het programma staan, komen Nederlandse deelnemers aan de start en onder hen bevinden zich zelfs enkele favorieten voor de overwinning. Op voorhand wordt er met name veel verwacht van Michael van der Mark in het WK Supersport en Wayne Tessels in de Superstock 600. Alle Nederlandse coureurs gaven acte de présence tijdens de persconferentie op het TT-circuit en werden door KNMV-bondscoach Barry Veneman geïntroduceerd.

Naast de vaste deelnemers in het WK Supersport, Michael van der Mark en Tony Coveña, is Pepijn Bijsterbosch de derde Nederlander op de startlijst. Van der Mark verkeert in blakende vorm, getuige zijn tweede plaats in Aragón en Coveña eindigde in de laatste race op de zeventiende plek.

Last-minute

Kervin Bos kreeg een wildcard voor de World Superbikeklasse, waarin het team van Ten Kate, met de rijders Johnny Rea en Leon Haslam, twee favorieten levert. Nigel Walraven ontving een wildcard voor de FIM Superstock 1000-klasse en Chris Nobel komt uit in het EK Superstock 600, waarin Rob Hartog op het laatste moment ook nog aan de startlijst werd toegevoegd.

App

Michael van der Mark, de Nederlandse favoriet voor de overwinning, verrichtte de openingshandeling door een nieuwe TT Circuit Assen app te presenteren. Deze gratis te downloaden app maakt het mogelijk om via twee webcams het circuit te bekijken.

Meer informatie

Het wedstrijdprogramma van het WK Superbike is in grote lijnen onveranderd ten opzichte van voorgaande edities, maar de races beginnen op zondag wel eerder. Zo start de eerste Superbike race om 10.30 uur. Nieuw dit jaar is ook dat er één toegangskaart is voor alle tribunes (€ 49,-). Voor meer informatie en prijzen: www.ttcircuit.com.