Succesvolle Avondrit district Zuid krijgt vervolg


KNMV - 16 april, 2014

Het weer was op vrijdagavond 4 april een mooie opsteker voor district Zuid. Tijdens de vorige editie van de Avondrit kwam de regen destijds met bakken uit de lucht. Zo niet dit keer en ruim 50 motorrijders schreven zich gratis in voor een prachtige toertocht.

Er kon zowel bij ’t Motorrijerke in Tilburg als bij het schitterende clubhuis van Mac Nova 83 in Boekel worden ingeschreven. Een aantal dames verzorgden op beide plaatsen een gratis kop koffie bij inschrijving, een broodje worst tijdens de rust en een kop soep bij terugkeer.

De rit was niet alleen bedoeld voor toerclubs uit district Zuid. Iedereen, zowel KNMV-leden als niet-leden waren welkom. Zonder uitzondering waren alle deelnemers vol lof over de rit en dan niet alleen de route, maar ook de beleving van het rijden van een motorrit bij duisternis. Een aanrader!

Ook was men enthousiast over het afleggen van het behendigheidsparcours. Een grote groep motorrijders zal dit overdag al lastig vinden, bij duisternis kon men ervaren dat het dan nog lastiger is. “Dit moeten we vaker doen!”, zo liet menig motorrijder zich ontglippen.

Kortom: de toercommissarissen gaan in 2015 weer een Avondrit organiseren; dan een nieuwe route in een andere omgeving. Enkele toerclubs in district Zuid hebben al aangegeven graag te willen meewerken.