Sterke daling motorverkeersslachtoffers


KNMV - 24 april, 2014

Vandaag werd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekend gemaakt dat in 2013 minder doden zijn gevallen in het verkeer. Met name onder motorrijders vielen vorig jaar in Nederland minder slachtoffers te betreuren.

Met een totaal van 570 verkeersdoden zijn er vorig jaar 80 mensen minder verongelukt dan in 2012 en dat komt neer op een daling van ruim 12 procent. De Nederlandse cijfers zijn in dit opzicht gunstiger dan het Europese gemiddelde van 8 procent.

In 2013 kwamen 29 motorrijders door een verkeersongeval om het leven en dat waren er 56 in 2012. Deze forse daling vond vooral plaats onder 30- tot 60-jarige motorrijders. Patrice Assendelft, directeur van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging: “Uiteraard is het goed nieuws dat het aantal motorslachtoffers is gedaald, maar we moeten niet vergeten dat achter deze harde cijfers veel persoonlijk leed in families en vriendenkringen schuil gaat.”

De overkoepelende motorbond investeert al jaren in verkeersveiligheid. “Het motiveert de KNMV om ons beleid voort te zetten, waarbij we motorrijders goed voorlichten over de risico’s in het verkeer en hen blijven trainen met onze voortgezette rijopleidingen, waarbij het samenspel met andere weggebruikers een grote rol speelt. Ook ons partnership met Rijkswaterstaat is in dit opzicht van groot belang”, aldus Assendelft.

Klik hier voor het rapport van het CBS.