Sterk deelnemersveld bij EK grasbaan Balkbrug


KNMV - 07 april, 2014

Balkbrug heeft een zeer rijke grasbaanhistorie. Maar zelfs voor de MAC van Dedem is het heel bijzonder om op Tweede Paasdag de eerste halve finale van het EK Grasbaan te mogen organiseren. Achttien coureurs uit zeven landen vechten voor een plek in de finale in Frankrijk.

De wedstrijd op maandag 21 april is de eerste van twee halve finales voordat op zaterdag 28 juni in het Franse Saint Macaire de beslissing valt in de Europese titelstrijd. Dat de MAC van Dedem benaderd werd om op Tweede Paasdag de eerste halve finale in de Special-klasse te organiseren, mag de club opvatten als een groot compliment en als erkenning voor het vakwerk dat de mensen in Balkbrug al jaren leveren. Al in 1952 organiseerde de club voor het eerst op Tweede Paasdag grasbaanraces en het jaarlijkse evenement aan de Molenweg is dan ook niet zo maar een traditie.

Drie generaties

Met niet minder dan achttien deelnemers uit zeven landen belooft deze Europese halve finale in Balkbrug al op voorhand spanning. Met name de Duitse delegatie straalt kwaliteit uit. Stephan Katt werd al eerder drie maal Europees Grasbaan-kampioen en samen met het Duitse team won de nu 34-jarige Katt vijf maal de langebaan-wereldtitel voor teams. De 44-jarige Matthias Kröger was al die keren teamgenoot van Katt en ook de uitermate ervaren Kröger maakt in Balkbrug zijn opwachting. Bernd Dinklage is een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie Duitse grasbaancoureurs en hij zal het op Tweede Paasdag zijn landgenoten zo lastig mogelijk maken. Arne Andersen reist uit Denemarken naar Balkbrug. Op korte termijn wordt bekend welke Nederlandse rijders op maandag 21 april de strijd aan gaan met de sterke buitenlandse concurrentie.

Thuisrijder

Naast de halve finale EK Grasbaan heeft de MAC van Dedem nog meer wedstrijden op het dagprogramma staan. Ook de internationale zijspannen, de rijders in de ST2-klasse en de 250 cc-Specials maken op Tweede Paasdag hun meters. In de ST2-klasse zal Harriet Zweers als enige vrouwelijke deelnemer er alles aan doen om tussen haar mannelijke concurrenten een plek op het podium te verdienen. De deelnemerslijst in de 250 cc-Specials telt ook enkele buitenlandse namen, maar het thuispubliek zal in deze opstapklasse voor rijders tot 16 jaar vooral juichen voor de jonge MAC van Dedem-clubrijder Dave Meijerink.

Info

Voor meer informatie over de eerste halve finale EK Grasbaan in Balkbrug op Tweede Paasdag kun je terecht op www.macvandedem.nl.