Riders for Health bij KNMV Motordag


KNMV - 03 april, 2014

Sjouw op de KNMV Motordag op 4 mei in Lelystad niet rond met je helm en motorpak; laat beide achter in de door Riders for Health bewaakte betaalde garderobe. De opbrengst gaat naar betere gezondheidszorg in Afrika, het goede doel waarvoor deze internationale organisatie zich voor in zet.

Sinds 1996 is Riders for Health ook in Nederland actief, onder de naam Stichting Riders for Health Benelux. Het geld dat in Nederland wordt gegenereerd, wordt besteed aan het project in Gambia. 

Afrika bestaat voor een zeer groot deel uit onherbergzame en moeilijk bereikbare gebieden. Het vervoermiddel bij uitstek is de motor waarmee zelfs zeer afgelegen gebieden regelmatig door een gezondheidswerker bezocht kunnen worden. Riders for Health geeft deze gezondheidswerkers een gedegen opleiding (het zgn. “zero-breakdown-system”) zodat ze zelf preventief onderhoud en kleine mankementen aan de motoren kunnen verhelpen, en dit heeft ervoor gezorgd dat de gezondheidszorg, daar waar Riders for Health zich inzet, met 500% is verbeterd.

Helmengarderobe

Tijdens de KNMV Motordag zullen vrijwilligers van Riders For Health een oogje houden op je helm en desgewenst ook motorpak. Dankzij het bedrag wat je voor deze garderobe betaalt kunnen vele duizenden mensen worden voorzien van de meest primaire gezondheidszorg voor een, in onze ogen, handje kleingeld. De kosten zijn als volgt:

  • €2.50 per helm voor de hele dag (als bezoekers workshops volgen een hebben hun helm nodig, kunnen ze hem ophalen en terug brengen zonder extra kosten)
  • €2.50 per motorpak (wordt netjes in een zak bewaard)

De garderobe staat vlak bij de ingang.