Motoren terug in feestweek TT Assen


KNMV - 01 april, 2014

Een week lang feest voor de motorsportliefhebber en de geleidelijke terugkeer van motoren in de binnenstad. De stichting TT Speed Week wil een brede doelgroep aanspreken door een grote diversiteit aan activiteiten onder de nieuwe naam TT Speed Week aan te bieden in aanloop naar de befaamde Dutch TT.

Zo wordt er voor dit jaar gekeken naar een programma voor de jeugd op de woensdagmiddag en wil men op ‘gecontroleerde wijze’ de motor weer terug laten keren in de stad. Bij de uitwerking van de plannen wordt ook naar nieuwe locaties gekeken, zodat het publiek goed over de stad verspreid kan worden.

Burning rubber

De festiviteiten van dit jaar en de komende jaren worden georganiseerd door Speed Events NL. Drijvende kracht achter dit bedrijf is Robert Heilbron, initiatiefnemer en organisator van onder meer VKV City Racing in Rotterdam en Moskou. Over zijn ambities is Heilbron duidelijk: “Meer brullende motoren en burning rubber in Assen in aanloop naar de TT.”

Speed Events NL nodigt met name eigenaren van historische racemotoren uit om mee te doen met demonstraties en de show. In extra permanent bewaakte parkeerfaciliteiten wordt voorzien. Alle activiteiten zijn grotendeels gratis te bezoeken.

Het voorlopige TT Speedweek-programma:

  • 21 juni: Balonnenfestival op het TT Circuit
  • 22 juni: Moto City Racing (demo’s), parcours nog niet bekend
  • 23 en 24 juni: Paddock en Motorbeurs op de Vaart N.Z./Kolk
  • 25 juni: Kids middag, FreeStyle- en Cross Arena en muziek, deels op Koopmansplein en Brinkplein
  • 26 juni: jongerenpodium en rockpodium. Locatie jongerenpodium nog niet bekend, het rockpodium bevindt zich aan de Weierstraat
  • 27 juni: Moto City Racing (demo’s), parcours nog niet bekend en TT Tour en Nightride in Assen en omgeving.