Motocrossers Coldenhoff en Kras zwaar geblesseerd


KNMV - 24 april, 2014

Een flinke domper voor motocrossers Glenn Coldenhoff en Mike Kras. Beide coureurs kwamen gisteren, in twee aparte incidenten, ernstig ten val. Voor Coldenhoff is het seizoen waarschijnlijk voorbij. Of Mike Kras dit seizoen nog in actie komt is nog niet bekend, de motorcrosser moet voorlopig nog in het ziekenhuis blijven.

Lange herstelperiode

De 23-jarige Coldenhoff was woensdag bij een training op het Belgische circuit van Olmen betrokken bij een zware crash. De Brabander heeft daarbij volgens de eerste berichten een zware knieblessure opgelopen en kan voorlopig niet in actie komen. ,,Hoff is out”, zo meldde de Suzuki-coureur via Twitter. ,,Dat wordt een lange herstelperiode.”Coldenhoff staat na vijf grands prix in de MX2 derde in de WK-stand, achter de Zwitserse leider Arnaud Tonus en tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings die dit seizoen vanwege een schouderblessure één wedstrijd moest overslaan.

Mike Kras

Tijdens een training op het circuit van Eersel raakte Mike Kras gisteren eveneens zwaar geblesseerd. De rijder van het Beursfoon Rockstar Energy Suzuki Team sprong met zijn motor bovenop een rijder die achter een springbult ten val was gekomen en kwam hard ten val. Terwijl Mike Kras op de grond lag, kwamen ook Max Nagl en Todd Waters nog over de bult gesprongen en die sprongen bovenop Mike en de andere rijder. Kras is afgevoerd naar het ziekenhuis alwaar men een gebroken nek, gebroken ruggenwervel en een klaplong constateerden. Omdat het om allemaal nette breuken gaat, hoeft er geen operatie aan te pas te komen. Ook heeft Mike overal gevoel en is er geen sprake van verlamming. De onfortuinlijke motocrosser zal voorlopig in het ziekenhuis moeten blijven en hoe lang zijn herstel in beslag zal nemen is op dit moment niet duidelijk.

Bron: ANP en persbericht Mike Kras.