Last-minute WSBK-wildcard voor Rob Hartog


KNMV - 16 april, 2014

Aan het rijtje Nederlandse coureurs die met een wildcard deelnemen aan het WK Superbike op 26 en 27 april op TT Circuit Assen is een nieuwe naam toegevoegd. Rob Hartog zal uitkomen in de EK Superstock 600-klasse, waarvan de race op de zaterdag wordt verreden.

En dat terwijl hij de wildcarddeelname eigenlijk al uit z’n hoofd had gezet. “In eerste instantie hadden we geen budget, maar mede dankzij Suzuki en Niwa Motorservice is het toch nog gelukt. Helemaal super dat het nog zo kort voor het evenement geregeld kon worden!”, vertelt de Niwa Suzuki-coureur enthousiast.

Het ONK wegrace, Rob Hartog komt met Team Hartog – Racing against cancer uit in de Dutch Supersport-klasse, heeft de prioriteit, maar nu hij aan dit ‘extraatje’ kan deelnemen zijn er uiteraard ook ambities. “Vorig jaar hadden we ook een wildcard, maar die race duurde tot de eerste bocht toen ik er met een highsider van af ging. Dit jaar willen we een stapje verder. Heb me nog nooit kunnen meten met de jongens, maar een plek in de top 10 daar wil ik zeker voor gaan. Assen is mijn thuiscircuit en ik ken de baan goed. Tijdens het weekend willen we kijken waar we staan en het maximale eruit halen.”

Kijk voor meer informatie over Rob Hartog op zijn teamwebsite: www.robhartog.nl.