KNMV Toerhuldiging drukbezocht


KNMV - 02 april, 2014

Het zonnetje lokte afgelopen zondag 30 maart heel veel toerrijders naar de KNMV Toerhuldiging in Lelystad. In café-restaurant de Cantine nam de top 3 uit de KNMV Clubtoercompetitie hun prijzen in ontvangst en werden de individuele binnen- en buitenlandse kilometervreters eveneens gehuldigd.

De uitstekende weersomstandigheden zorgden ervoor dat de meeste bezoekers ruim op tijd en op de motor arriveerden bij de huldigingslocatie. Ze werden direct voor een lastig dilemma gesteld: plaats nemen op het zonovergoten terras of toch het boeiende museum Nieuw Land bezoeken, dat het verhaal vertelt van het grootste inpolderingsproject aller tijden: de Zuiderzee.

In de middag ging de Toerhuldiging dan echt van start met een boeiende openingstoespraak van de KNMV-voorzitter Jan de Geus, die uiteraard ook op de motor naar Flevoland was afgereisd.

Winnaars KNMV Clubtoercompetitie

  1. MTC Noord
  2. Goldwing Club Holland
  3. Friesche MC

Kilometervreters

Uiteraard werden ook de binnen- en buitenlandse kilometervreters gehuldigd:

Toerridders (binnenland):

  • Zilver – Bert Regelink
  • Goud – Frans Voermans en Bert Reglink
  • Platina – Romke Lemstra en Ben Schot

FIM Meritumhouders (vanaf 5x deelname aan een FIM-toerevenement)

  • Meritum Grand (20x deelname FIM Rally): Jan Louwerse
  • Meritum Bronze (5x deelname FIM Motocamp): Henk Janssen en Annelies Janssen-Peereboom.

Traditie

De KNMV Toerhuldiging werd afgesloten met de traditionele tombola waarmee een aantal zeer gewilde prijzen werden verloot: 2x een VRO Op Maat en 2 x 2 kaarten voor de Hoofdtribune tijdens de Dutch TT in Assen. Na afloop was er nog een stamppotbuffet dat er ondanks de zomers temperaturen goed in ging bij de bezoekers.