Instructeurs proberen nieuwe motoren op Lesmotor Testdag


KNMV - 18 april, 2014

Op het Politie Circuit in Lelystad vond zondag de eerste Lesmotor Testdag plaats. Met zo’n honderd motorinstructeurs, tientallen beschikbare testmotoren van vijf grote motormerken, 222 gemaakte testritten en een Rijschoolbeurs met verschillende toeleveranciers en organisaties uit de branche, was het dé instructeursdag voor alle motorinstructeurs van Nederland. //www.youtube.com/embed/TXm4PcvfPac

De gehele dag werden de nieuwste motoren van Honda, BMW, KTM, Harley-Davidson en het elektrische motorenmerk Brammo uitgetest. Daarnaast vonden er rond het circuit diverse activiteiten plaats waarbij de instructeurs hun motorvaardigheden konden laten zien. VerkeersPro organiseerde het evenement in samenwerking met de KNMV.

Motor

Gedurende de dag beoordeelden de instructeurs alle testmotoren op basis van hun opgedane ervaringen. Als afsluiter van het landelijke evenement werd de KTM Duke tot ‘Lesmotor van het Jaar 2014? uitgeroepen. De motor werd geroemd om zijn gewicht en bedieningsgemak en kreeg dan ook met het gemiddeld rapportcijfer 8,1.

De titel ‘Volgmotor van het Jaar 2014‘ is voor de BMW R 1200 RT. Voornamelijk de opbergmogelijkheden, remmen en het comfort van het model waren doorslaggeven voor het rapportcijfer 9 van de volgmotor. 222 testritten op de verschillende beschikbaar gestelde motoren gingen aan de uitreiking vooraf.

NK Behendigheid

Naast de verkiezing van de Les-en Volgmotor van het Jaar, werd ook tijdens het NK Behendigheid gestreden om een titel. Motorrijschoolhouder Stephan Moerkerken ging er met de eerste prijs vandoor. Zijn compagnon Nikki van der Spek eindigde op de tweede plek. Het duo stond ook tijdens de eerdere edities van het NK Behendigheid op het erepodium en wist deze keer wederom de snelste en de tweede tijd neer te zetten.

Rijschoolbeurs

Naast de activiteiten op de motor konden instructeurs ook bij standhouders Verjo, Bovemij, Motor-Video, Jongepier Mobility Masters, TomTom, Gerards Verhuur en Dation terecht. Zij waren de hele dag aanwezig voor persoonlijke gesprekken met de aanwezigen.

KNMV en Verkeerspro bedanken alle importeurs, standhouders en motorinstructeurs voor de positieve sfeer.