Geslaagde training technisch officials KNMV


KNMV - 25 april, 2014

Een van de uitkomsten van de enquête onder de wegracelicentiehouders was de wens om meer eenduidigheid te hebben in de keuringen van de motorfietsen voorafgaand, tijdens en na een ONK wegrace. Om die reden woonden de technische officials onlangs aan het begin van het seizoen in het technocentrum op het TT Circuit in Assen een training bij van Willem de Raadt, hoofd Technische Dienst van de KNMV.

Om die eenduidigheid te bereiken zijn checklists samengesteld die voor de keurmeesters als leiddraad dienen bij het controleren van de motorfietsen. Bovendien hebben de officials tijdens de training duidelijke meetinstructies gekregen. Ook is er stilgestaan bij hoe er strikt gecontroleerd kan worden zodat de veiligheid in de sport gewaarborgd blijft, maar zonder daarbij als een politieagent over te komen.

Dank

Voor de training van de technische officals stelde Cliff Koots twee motorfietsen ter beschikking en was Hilbert Talens zo vriendelijk om zijn zijspancombinatie uit te lenen. Waarvoor onze grote dank! In totaal woonden 15 technisch officials de training bij. Willem de Raadt sprak na afloop van een groot succes en gaf direct aan dat deze training volgend seizoen een vervolg krijgt.