Zilver en brons voor Nederlanders in Serres Rally


KNMV - 04 september, 2013

Met een tweede plaats voor Frans Verhoeven en een derde plaats voor Henk Knuiman heeft Nederland het uitstekend gedaan in de Serres Rally in Griekenland. De Spanjaard Jordi Villadoms ging ervandoor met het goud.

Henk Knuiman wist twee van de tien etappes te winnen, de tweede en de allerlaatste. Verhoeven deed het ook prima, De Neder-Belg reed gedurende alle vijf dagen van de rally redelijk voorin en kwam enkele malen als tweede binnen. Omdat Verhoeven constanter reed, slaagde hij erin om Knuiman in het algemeen klassement te passeren.

 Verhoeven: “het rijden op 1400 kilometer bergpaden met enkele zeer technische enduro-routes was een zeer goede training, niet in de laatste plaats omdat ik met mijn Yamaha Rally-machine reed. De schoonheid van het landschap was indrukwekkend. Ik heb veel geleerd, maar het werk is nog niet gedaan. Ik ga me thuis verder voorbereiden voor de Dakar-rally in 2014 en ga in de tussentijd nog deelnemen aan de OilLibya- en Merzouga-Rally.”
Knuiman: “Ik verlaat Serres met een derde overallklassering en twee etappe-overwinningen. Het was goed voor me omdat we dit soort terrein in Nederland niet hebben. Het was een zware rally, maar ik heb me uitstekend vermaakt.”

Kijk voor alle uitslagen op http://www.serresrally.com/