Laatste optreden Yamaha Classic Racing Team


KNMV - 20 september, 2013

Ferry Brouwer zwaaide op zondag 15 september hoogstpersoonlijk de finishvlag tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

In de namiddag galmde het motorgeluid van de strak geprepareerde Yamaha’s voor de laatste keer door de Zandvoortse duinen. In formatie reden ze over de finishlijn, begeleid door een staande ovatie van het publiek. Brouwer, eigenaar van het Yamaha Classic Racing Team, sprak van “een emotioneel moment”. Voor hem was de keuze voor de Historic Grand Prix Zandvoort voor het laatste optreden een logische: “Vorig jaar al zagen we hoe populair dit evenement was, dus daar wilden we nu graag bij zijn. De reacties zijn ronduit overweldigend, dat geeft me een warm gevoel!”

Karakter

Giacomo Agostini, na zijn ronden op Zandvoort: “Het is altijd triest als er aan een mooie periode een einde komt, maar ik kijk wel met heel veel plezier en tevredenheid terug op de afgelopen jaren”. “Fantastisch om te zien hoeveel mensen hier zijn en hoe enthousiast de bezoekers zijn. Zandvoort is een circuit met karakter, iets dat veel circuits missen.” De Italiaan won tussen 1966 en 1975 bijna tweederde van al zijn WK-races en werd in totaal 15 keer wereldkampioen.
 
Ook de Nederlandse oud-coureur Jos Schurgers, die in 1973 de Belgische Grand Prix in de 125 cc-klasse won, kijkt met veel genoegen terug op zijn jaren als lid van het Yamaha Classic Racing Team: “Het zijn 15 geweldige jaren geweest. Vooral de onderlinge sfeer was fantastisch. Een prachtig stel mensen bij elkaar!”
 
Bron: Historic Grand Prix.nl