Willemsen verder met nieuwe bakkenist


KNMV - 16 september, 2013

Na de plotselinge terugtrekking van Daniël Willemsen en zijn bakkenist Robbie Bax uit de tweede manche van de GP-wedstrijd in Rudersberg kwam de geruchtenstroom op gang. Er zou een breuk zijn ontstaan tussen de twee.

Daniël Willemsen heeft inmiddels bevestigd dat hij verder gaat met de Belg Dagwin Sabbe (36) uit Brugge. Ook hij betreurt wat er is gebeurd, maar is niet rancuneus tegenover Bax. “Ik ben blij dat ik zo snel een nieuwe co-piloot heb kunnen contracteren, al heb ik absoluut geen reden om ontevreden te zijn over Robbie. We hebben allebei een bewogen seizoen achter de rug, waarbij we goed voorbereid van start gingen na onze winterstage in Spanje, maar te kampen hebben gekregen met langdurige blessures. Zonder die blessures had een plaats in de top drie er zeker ingezeten.”
 
“Afgelopen week hoorde ik op de valreep van mijn sportarts dat ik zou kunnen rijden in Rudersberg. Het was kortdag, maar Robbie gaf aan dat hij het wel ging redden. We hadden allebei weinig getraind, maar voelden ons fysiek goed. We pakten kopstart bij de kwalificatie, maar moesten ons later iets terug laten zakken. Helaas hadden we een verschil van mening over de snelheid die we konden aanhouden op de baan. Zoals gezegd waren de de verwachtingen hooggespannen en heeft dat ons misschien opgebroken.”
 
Willemsen maakt zich nu op voor de GP van België. Daarna volgt er nog een ONK-wedstrijd in Harfsen en de Sidecar Motocross of European Nations in Italië. En daarna? “In 2014 ben ik er zeker bij”, aldus Willemsen.