Team Matthijssen dertiende keer Nederlands kampioen


KNMV - 23 september, 2013

William Matthijssen is in Aduard voor de dertiende keer achter elkaar Nederlands kampioen geworden. Zijn zus en trouwe bakkeniste Nathalie Stellingwerf mocht voor de negende keer delen in de kampioenstitel.


Filmpje op het Youtube-kanaal van RTV Noord

De eerste drie keer won Matthijssen met bakkenist Erwin Boers. Daarna reed de coureur (die tegenwoordig in Alteveer, Groningen woont) negen keer met zijn zus Nathalie (woonachtig in het Friese Tzummarum) en één keer met Sandra Mollema in 2010. Deze dame valt regelmatig in als reservebakkeniste en werd in 2011 Europees kampioen met Matthijssen. Ook in Aduard was ze erbij, Nathalie herstelt momenteel van zware kneuzingen aan borst, ribben en schouder na een crash begin september in Loppersum. Nathalie en William hebben samen twee Europese titels op hun naam staan.

Helaas werden de grasbaanraces in Aduard voortijdig afgelast vanwege een ernstig ongeval. Hierdoor viel het geplande feest ter ere van het 20-jarig jubileum van Stichting Motorsport Aduard in het water, evenals het kampioensfeest van Team Matthijssen.Op zondag 6 oktober wordt er nog één ONK Grasbaanwedstrijd verreden in Eenrum.

Klik hier voor meer informatie.