Stefan Stoker kampioen NK Sportklasse lucht


KNMV - 24 september, 2013

Stefan Stoker heeft afgelopen zaterdag op Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge het Nederlands Kampioenschap Sportklasse lucht veiliggesteld. Na de eerste race kon hem de titel eigenlijk niet meer ontgaan. De tweede race zorgde voor voldoende punten zodat de 43-jarige coureur zijn kampioenschap met een ereronde mocht vieren.

Stoker kreeg het in de eerste wedstrijdrace flink aan de stok met Cees Haan. Regelmatig wisselden de coureurs van koppositie maar uiteindelijk wist Stoker toch een gaatje te slaan waarmee hij de overwinning naar zich toe trok. Doordat zijn directe opponent in het klassement, Robin Fick, punten liet liggen hoefde Stoker in de tweede race nog maar zes punten te behalen om de titel te pakken. In die tweede race ging Stoker snel van start en nam hij direct een flinke voorsprong. Fick kwam aan het einde van deze race nog dichtbij maar kon Stoker uiteindelijk niet meer voorbij komen. Cees Haan moest in de tweede race genoegen nemen met een derde plaats.

KicXstart Expi klasse

Er had afgelopen zaterdag nóg een kampioen gehuldigd kunnen worden. Phil Ruitenbeek moet echter nog een weekje wachten om het kampioenschap te pakken. Het verschil met zijn directe tegenstander Dennis van Melzen was erg klein en alleen een enorme misser van Van Melzen had de titel voor Ruitenbeek kunnen opleveren. Van Melzen reed zijn twee wedstrijden beheerst uit en gaat volgende week samen met Ruitenberg uitmaken wie de kampioen in deze klasse gaat worden.

Top 5 uitslagen van alle SOBW-wedstrijden:


Dunlop Topscooters

 1. Sarik Roufs (kampioen)
 2. Dennis de Lijster
 3. Quinthy van den Anker
 4. Rémon Kok
 5. Michel Elhorst


Formuleklasse

 1. Roy van den Nieuwendijk (kampioen)
 2. Martijn Wobben
 3. Brian Kros
 4. Herma Harke

 
Yamaha R125 Cup Powered by GAMMA

 1. Karlo Slager (kampioen)
 2. Frank Nieman
 3. Dave van Kats
 4. Max van Schoonhoven
 5. Rik Cramer


KicXstart Expi

 1. Phil Ruitenberg
 2. Dennis van Melzen
 3. Danny Hulst
 4. Manuel Jonker
 5. Herman Brinkman


Sportklasse lucht

 1. Stefan Stoker (kampioen)
 2. Robin Fick
 3. Cees Haan
 4. Bertus van Essen
 5. Patrick van Essen


Sportklasse water

 1. Aris Dees (kampioen)
 2. Berend Schakel
 3. Andre Hertsenberg
 4. Sebastian Jonker
 5. Theo Krijnen


NSF open

 1. Sven Grevink
 2. Rick Dunnik
 3. Ruben Doorakkers
 4. Kevin Mijwaart
 5. Jeffrey Buis

Op 28 september 2013 worden de laatste wedstrijden van de SOBW gereden op Circuit de Landsard in Eindhoven. De toegang tot deze wedstrijden is gratis, publiek is van harte welkom.