Speedway landenwedstrijd Lelystad


KNMV - 12 september, 2013

Het speedwaycircuit in Lelystad heeft op 15 september een primeur in handen. Voor het eerst wordt er op de 285 meter lange gravelbaan een speedway landenwedstrijd georganiseerd. Naast Team Nederland verschijnen ook Team Denemarken, Team Polen en Team Duitsland aan het startlint.

Coureurs Henry van der Steen, Henk Koonstra, Anne Spaan en Sjoerd Rozenberg vertegenwoordigen team Nederland. De andere teams vaardigen eveneens hun toprijders af. Voor Team Duitsland zijn dat onder andere Ronny Weiss en zijn stiefzoon Richard Geyer. En voor Polen rijden onder meer Marcin Sekula en Krzysztof Pecyna op de methanol gestookte motoren zonder remmen.

Flevoland Bokaal

Speedway staat garant voor spektakel van de bovenste plank, waarbij de baanpreparatie van grote invloed is op de rondetijden. Tijdens de speedway landenwedstrijd worden 20 heats verreden, waarbij iedere heat uit 4 ronden bestaat. Na de 20 heats volgt nog een zogeheten Star Heat: een wedstrijd met de beste rijder van ieder team. De winnaar neemt de Flevoland Bokaal in ontvangst.

Bijprogramma

In het bijprogramma rijden de Nationalen, Classics en Oldies ook een wedstrijd.

Aanvang wedstrijd en entree

Beleef speedway eens van dichtbij en kom op 15 september naar Lelystad. Het speedwaycircuit van Lelystad bevindt zich achter het vliegveld en naast het ANWB testcentrum. De wedstrijd start om 15.00 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Documenten

Timetable Speedway Team Cup
Heat-schema landenwedstrijd

Heat-schema bijprogramma