‘Snelheid op A2 kan naar 130’


KNMV - 12 september, 2013

Als het aan minister Melanie Schultz van Haegen ligt, kan op termijn de maximumsnelheid op de snelweg A2 naar 130 kilometer per uur. Dat schrijft ze in een brief, waarin ze vragen van VVD-Kamerlid Ton Elias beantwoordt.

“Ik verwacht dat op termijn – met uitzondering van de trajecten waar de veiligheid een verhoging belemmert zoals bijvoorbeeld bij Leidsche Rijn en Maastricht – op een groot deel van de A2 de maximumsnelheid naar 130 km kan worden verhoogd”, stelt de minister op de hamvraag van haar partijgenoot of het niet wat harder kan op de snelweg.
 
Op bepaalde weggedeelten tussen Amsterdam en Utrecht mag nu bijvoorbeeld maar 100 kilometer per uur worden gereden op de A2. Dat zorgde voor ergernissen bij automobilisten, die zich op de brede snelweg tussen de twee grote steden begaven waar bovendien een trajectcontrole is ingevoerd.
 
De minister waarschuwt wel dat er eerst moet worden voldaan aan “de randvoorwaarden voor milieu en natuur”, voordat de snelheid omhoog mag. Op ongeveer 28 kilometer aan asfalt kan de snelheid naar verwachting in 2014 al omhoog naar 130 kilometer per uur. Daarbij gaat het onder meer om het stuk tussen Holendrecht en Vinkenveen, waar de teller nu bij 100 moet blijven steken.

Bron: ANP